Home » 2015 » March » 20 » Екологична акция с участието на ученици от I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище
09:45
Екологична акция с участието на ученици от I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище

            На 14.03.2015 г. се проведе екологична акция, организирана от БЧК – Търговище и Спортен клуб по ориентиране „Вариант-5“, чиито ръководители са Петранка Ангелова и Диан Бонев. Инициативата „Екогерои“ премина под мотото „Дишам ли аз, дишаш и ти.“ Почистването обхвана район от парк „Борово око“ – най-красивото природно кътче в  нашия град, но за съжаление – твърде замърсено.

            В полезната акция се включиха участници от няколко училища, сред които и ученици на I ОУ „Христо Ботев“. С голям ентусиазъм младите хора отстраняваха  отпадъци от тревните площи, събирайки ги в найлонови торби. Младите хора се убедиха в сериозността на проблема, свързан с все по-силното замърсяване на околната среда. Бяха горди, че участват в кампания, посветена на премахване на щетите, които човекът всекидневно нанася върху природата.

            Вдъхновена от мотото на инициативата, седмокласничката Цветомира Петрова създаде клип за екологичното начинание. Мечтата на момичето е в бъдеще да се занимава с режисура и един от първите й опити в изкуството заслужава да бъде видян. Предлагаме го на Вашето внимание.

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Дейности и инициативи | Views: 841 | Added by: alex_og
Total comments: 1
0  
1 alex_og   (20.03.2015 09:53) [Материал]

Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]