Home » 2017 » Септември » 25 » I ОУ „Христо Ботев“ се включи в европейска операция „Спаси живот!“
09:57
I ОУ „Христо Ботев“ се включи в европейска операция „Спаси живот!“

       За втора поредна година по предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL 21 септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя, който се проведе като полицейска операция под името EDWARD. Институциите и партньорите, подкрепящи инициативата на TISPOL, са повече от 80 и сред тях са министерства, държавни агенции, областни администрации, общини, фондации, медии. Мотото на тазгодишната операция, посветена на Европейската седмица на мобилността (16-22 септември), е „Спаси живот!“.

       След като миналата година ученици от I ОУ „Христо Ботев“ се включиха в инициативата, на 21.09.2017 г. те отново станаха част от акцията, която се проведе при изхода на град Търговище в посока София, в местността „Първи долап“, където под ръководството на Ст. Тенчев – ст. учител по технологии – бяха раздадени на граждани листовки с мотото на кампанията. Благородната цел на нашите участници бе да привлекат вниманието на водачите да са по-внимателни на пътя и чрез споделената от всички нас отговорност да се намали обезпокоителната статистика за загинали по пътищата в нашата страна.

       Участието на ботевци в операцията е принос към популяризирането на 21 септември като Европейски ден без загинали на пътя. Младите хора заявиха своята съпричастност и ангажираност с важната кауза.

       Галина Станчева – главен учител по БЕЛ

Галерия

Category: БДП | Views: 705 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]