Home » 2016 » March » 14 » Четвъртокласници от I ОУ „Христо Ботев“ се подготвят за пети клас
11:54
Четвъртокласници от I ОУ „Христо Ботев“ се подготвят за пети клас

            Преходът между начален и прогимназиален етап на средното образование е специфичен и доста труден момент за учениците. Затова преподавателите от двата етапа в I ОУ осъществяват екипни дейности, чрез които да го направят по-лесен и  плавен за децата. В този аспект стремежът към приемственост е една от приоритетните традиции в ботевското училище.

            На 10.03.16 г. учениците от IV д клас /кл. ръководител В. Петрова/ посетиха кабинета по география в I ОУ, за да се запознаят с една нова учебна дисциплина, която ще изучават в пети клас. Поканата към тях бе отправена от Ц. Куюмджиева – старши учител по география и икономика.

            Малките ученици разгледаха видовете географски карти, таблата и макетите в кабинета по география. Някои от произведенията, изложени тук, са дело на по-големи ученици, които имат афинитет към тази научна дисциплина. Четвъртокласниците бяха впечатлени от многообразието на растителния и животинския свят в различни  географски области. С интерес изслушаха увлекателния разказ на г-жа Куюмджиева за това, какво изучава привлекателната наука, която тя преподава с удоволствие вече толкова години. В края на нетрадиционния урок децата изразиха нетърпение да започнат заниманията си по география през новата учебна година.

            До момента и други две от паралелките – IV в клас /кл. ръководител Н. Миланова/ и IV г клас /кл. ръководител Г. Маркова/ – са присъствали в учебни часове по география, а предстоят още посещения.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Дейности и инициативи | Views: 738 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]