Home » 2015 » Юни » 1 » „Зелено“ училище в Хисаря за малките ботевци
08:56
„Зелено“ училище в Хисаря за малките ботевци

            Продължават инициативите на ученици от начален етап на I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище, свързани с посещения на красиви места от България, където децата учат сред природата.

            От 17.05. до 20.05.2015 г. II в, IV б и IV д клас /кл. ръководители Ст. Груйкина, Т. Траянова и Р. Иванова/ пребиваваха няколко дни в едно от най-посещаваните кътчета на страната ни – гр. Хисаря, СПА хотел „Аугуста - 3“. Там децата учиха, като се забавляваха сред природата. Ученето чрез забавление, чрез разнообразни игрови техники, се налага все по-активно в образователно-възпитателния процес в българското училище. Този метод за усвояване на знания и умения е особено ефективен, защото чрез неговото прилагане ученето е приятно и интригуващо.

            По време на пребиваването си тук малките туристи откриха забележителностите на древния град Хисаря: минералните извори, римските терми, крепостните стени на града. Учениците имаха възможност да се насладят на Казанлъшката розова долина. С интерес разгледаха долината на тракийските царе и Казанлъшката гробница. В гр. Калофер посетиха къщата музей и паметника на Христо Ботев – патрон на родното училище. По обратния маршрут децата изкачиха връх Шипка и видяха храм-паметника „Златната църква“ в с. Шипка.

            Съчетавайки полезното и приятното, учениците се забавляваха много в басейните с топла минерална вода и изпитваха истинско удоволствие от организираните дискотеки и посещения в детския кът на хотела. Четвъртокласниците ще запазят незабравими спомени от преживяванията си по време на „зеленото“ училище в Хисаря!

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Дейности и инициативи | Views: 976 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]