Home » 2015 » May » 15 » Възпитаници на I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище учат сред природата
11:31
Възпитаници на I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище учат сред природата

          Сред традиционно добрите педагогически практики, осъществявани в Първо основно училище „Христо Ботев”, е организирането на училище сред природата. Тази форма на извънкласна работа притежава допълнителни възможности за целенасочено възпитателно въздействие. При доброволното участие на учениците в колективна познавателна дейност те влизат в делова зависимост, отговорност и взаимопомощ, които допринасят за изграждане на екипни отношения, умения за етично и нравствено общуване.

          През настоящата учебна година, в месеците април и май, ученици и учители от втори и трети клас реализираха изнесено обучение в град Елена, местността Усое.  Посетиха градовете Габрово и Велико Търново, Етнографския комплекс „Етъра”.

          Богатството от наблюдения на исторически, архитектурни, етнографски и природни забележителности провокира развитие на любознателността на учениците, на паметта и въображението им. От своя страна, това ще рефлектира върху резултатите от образователно-възпитателния процес – цел и визия на преподавателската колегия в Първо основно училище „Христо Ботев“.

Румяна Колева – ст. учител в начален етап


Category: Дейности и инициативи | Views: 1044 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]