Home » 2017 » Декември » 1 » Вяра в коледно чудо за Ани!
12:55
Вяра в коледно чудо за Ани!

По инициатива на Училищния ученически съвет при I ОУ „Христо Ботев“, подкрепен от учителската и ученическата общност, в образователната институция се осъществи благотворителна акция, посветена на Анна Кръстева, чиято драматична история трогна цялата търговищка общественост.

Ани се ражда с увита пъпна връв и битката за живота й започва още от първия ден. Преди една година тя губи майка си, която очаквала втората си рожба. Майчиното сърце мечтаело чрез замразяване на стволови клетки от пъпната връв на бебето да помогне за лечението на Ани, чиято диагноза е детска церебрална парализа. Лекари от клиника в Турция дават надежда за подобряване на състоянието й след лечение с инжектиране на стволови клетки в четири етапа, което е на стойност 32000 USD. Благодарение на добри и състрадателни сърца сумата вече е набавена по банков път.

Ботевската общност обедини усилия и доброволчески дух и с активната помощ на родители, учители и ученици успя да събере 2 252.72 лева, които днес, в присъствието на представители на Ученическия съвет и г-жа Н. Жечева – зам.-директор АД, бяха дарени на бабата на Ани – г-жа Д. Ангелова. Трогната до сълзи, жената благодари на всички, които са проявили съпричастие към каузата, за да може шестгодишното момиченце да има пълноценен живот. Тя ни разказа, че Ани притежава изключително силен дух и е много умно дете. На 5 декември семейството ще отпътува за Истанбул, където в специализирана болница ще се осъществи лечението на Ани. На 27 декември момиченцето ще се завърне в България с надеждата, че неговото коледно чудо се е сбъднало.

Деца помагат на дете, мечтаейки заедно за бъдеще, пълно с надежда! Кураж, Ани, ние сме с теб!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ

Category: Дейности и инициативи | Views: 546 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]