Home » 2011 » Ноември » 23 » В памет на жертвите по пътищата
16:22
В памет на жертвите по пътищата
     По повод международния ден – 20.11.2011 г., в памет на загиналите в ПТП, на 21.11. в Първо ОУ „Хр. Ботев” град Търговище се проведе викторина по БДП. Нейната цел бе чрез обединени усилия да се повиши теоретичната подготовка на децата за безопасно движение по пътищата и да се формира чувство за отговорност от най-ранна възраст.
     Участници в инициативата бяха ученици от шести клас, разпределени в пет отбора. Организатор и водещ на вълнуващото събитие беше г-н Стилиян Тенчев – преподавател в училището. Компетентно жури в състав: председател – инспектор Пламен Петков, сектор Пътна полиция ОДП; членове – г-н Бойко Грозданов, председател на СБА – Търговище, и г-н Румен Куюмджиев, помощник-директор в I ОУ, оценяваше знанията на учениците в три кръга: тест, викторина и подреждане на пъзел. След емоционална надпревара беше излъчен победителят – отборът на VI „б” клас, който оглави крайното класиране с впечатляващия сбор от 27 точки. Всички участници бяха наградени с колективни и индивидуални награди.
     В паузите, докато журито заседаваше, поканените специални гости от балетна формация „Вега” с ръководител г-жа Мариана Савова представиха два оригинални танца, с които плениха публиката. Имаше и вълнуващи музикални изпълнения, поднесени от възпитаници на I ОУ „Христо Ботев”.
Category: Дейности и инициативи | Views: 1359 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]