Home » 2014 » Декември » 17 » УСПЕХ ЗА УЧЕНИЦИ ОТ I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ” НА КОЛЕДНО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ
12:25
УСПЕХ ЗА УЧЕНИЦИ ОТ I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ” НА КОЛЕДНО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ

            Първо основно училище „Хр. Ботев” винаги е имало завидни постижения в областта на точните науки. За пореден път това потвърди проведеното на 13.12.2014 г. Коледно математическо състезание, което е ежегодно. По традиция I ОУ е домакин на привлекателната за децата инициатива, като тази година то прие 164 участници от целия град. Състезанието допуска до участие ученици от I до XII клас. Ориентирано е към млади хора с интереси в областта на математиката, които не учат в профилирани гимназии.

            I ОУ представи 75 участници от I до VII клас – най-масовото участие сред останалите училища. Гордост за училището е, че в почти всички възрастови групи наши ученици оглавяват класирането.

            При най-малките математици от I клас се откроиха Ивайла Светозарова и Пламена Михайлова с 48 точки от максимални 60. Във II клас начело са две момчета – Павел Колев и Стефан Паунов. При четвъртокласниците първи е Артур Минчев с впечатляващ резултат – 55 точки. В прогимназиален етап от V клас първа е Грета Григорова, в VI клас начело са Венги Велиева и Даяна Иванова, а сред седмокласниците води Стилиян Цветков.

            Поздравяваме младите математици за успешното им представяне, с което за пореден път защитават труда на своите преподаватели и името на родното училище!

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище

Category: Постижения | Views: 660 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]