Home » 2015 » Април » 9 » Ученици на I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище с награди от Национален конкурс в областта на ИТ
13:23
Ученици на I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище с награди от Национален конкурс в областта на ИТ

            За поредна година ученици от I ОУ „Христо Ботев“ участват в инициативи, свързани със сферата на ИТ. Интересът на младите хора към компютърния свят е траен и е предизвикателство за създаване на интересни, често нетрадиционни проекти.

            В рамките на пролетната ваканция се получи хубавата новина за отличени ученици в V Национален конкурс за компютърна рисунка, колаж, фотография и триизмерни изгледи „Виртуална пролет 2015“. Тази година темата е „Моето родно място – минало и настояще“. Целта на конкурса е учениците да открият магията на дигиталното изкуство, да научат повече за историята на родния край, рисувайки и снимайки обекти от мястото, където живеят; да разкрият своя творчески свят и да развият уменията си по компютърна графика и живопис.

            Творбите на две ученички от I ОУ са отличени във „Виртуална пролет 2015“. Това са единствените ученици от нашия град с награди от този конкурс. Най-ценна за всеки творец е наградата на публиката. В категория „Компютърен колаж“ /12 – 14 г./ тя е присъдена на Александра Огнянова Александрова за проекта „Моето училище“. Наградата на публиката се определя с анонимно гласуване on-line на сайта arts.gpaeburgas.org. За талантливата шестокласничка това е втора поредна награда на аудиторията, следяща конкурса, тъй като миналата година всеобщите симпатии отново бяха на нейна страна. И в класацията на компетентното жури момичето е с първо място в категорията за колаж. В по-малката възрастова група от същата категория /6 – 11 г./ журито присъди второ място на петокласничката Валерия Петрова Петрова с колажа „Търговище – преди и сега“.

            Поздравяваме Катерина Милева – ст. учител по ИТ, в чийто кръжок учениците от VI клас развиват своите умения в интерактивната област, и Дарина Димитрова – ст. учител по математика и ИТ, която е ръководител на Валерия Петрова.

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Постижения | Views: 728 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]