Home » 2017 » Април » 24 » Световната седмица на Земята в I ОУ „Христо Ботев“
10:37
Световната седмица на Земята в I ОУ „Христо Ботев“

       Галерия от снимки под наслов: „Красивото и грозното в моя роден град“ бе изложена на стъклените витрини, разположени на централната улица пред учебното заведение. Ученици от начален и прогимназиален етап, под ръководството на Ст. Тенчев – ст. учител в прогимназиален етап, се включиха с фотографии в подготовката на изложбата. Младите хора визуализираха своята представа за естетическо чрез заснемане на красиви и грозни картини от град Търговище. Снимките обективно отразяват реалността, която всеки ден наблюдаваме. Посланието на ботевските възпитаници е да се стремим да направим така, че ние, търговищките жители, да имаме повече поводи за красиви фотоси от родния град.

       В коридорите на I ОУ „Христо Ботев“ бе направена изложба от произведения на ученици, с които те ще участват в Национален конкурс „Зелената планета 2017“, който е част от Международния детски екологичен форум „Зелената планета 2017“. Конкурсът е посветен на Годината на екологията. Ботевските възпитаници са подготвили творчески работи в следните направления: „Природата – безценен дар, един за всички“ /проектни работи по екология/; „Природата и съдбата на хората“ /литературен конкурс/; „Зелената планета през погледа на децата“ /конкурс за рисунки/; „Многообразие на вековните традиции“ /конкурс за произведения и композиции от природни материали/; „Мода и традиция“ /конкурс за колекции на различни модели дрехи от екологично чисти материали/. Ученическите творби са изработени под ръководството на Ц. Куюмджиева /ст. учител по география и икономика/, със съдействието на родителската общност, и разкриват оригинален подход към тематиката и богато въображение, превъплътено в реализираните проекти. Успех на всички участници в престижния конкурс!

       В рамките на Световната седмица на Земята ученици, ръководени от Ст. Тенчев, проведоха традиционен велопоход под наслов: „За чиста природа“. Инициативата бе реализирана по ключови маршрути от градското пространство и се финализира в района на Градски парк „Борово око“. Чрез надписа на своите светлоотразителни жилетки децата отправиха послание за опазване чистотата на градския въздух. Почитателите на велосипедните средства напомниха на всички, че движението с колело не само допринася за физическото развитие и жизненост на човешкия организъм, но е значителен принос към идеята за живот в по-чиста екологична среда. Децата призоваха своите връстници и възрастните хора да спазват правилата за безопасно управление на велосипед.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ

Галерия

Category: Дейности и инициативи | Views: 871 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]