Home » 2015 » Януари » 11 » СТИЛ НА УЧЕНЕ
12:40
СТИЛ НА УЧЕНЕ

            На 09.01.2015 г. се проведе поредната форма на квалификация в съответствие с Плана за квалификация на педагогическите кадри в I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище през учебната 2014/15 година. Обучението е организирано от РИО – Търговище и проведено от представител на Център за съвременно обучение град София. Водещ на семинара беше доц. д-р Пепа Митева, в който се включи и част от педагогическия екип на I ОУ.

            Актуализираха се фазите на учебния процес: подготовка, презентация, практика и представяне /изпълнение/. Те съдържат непрекъснат процес на оценка. Аудиторията се запозна с видовете „стил на учене“. Дискутира се въпросът защо е важно да се развива стил на учене. Беше представена диагностика на индивидуалния стил на учене чрез въпросник на Колб – анализ на силните и слабите страни.

            Интересна тема за дискусия бяха основните проблеми при ученето: липса на мотивация, работа с ученици от различни етноси, преподавателска работа в смесени паралелки. За да се преодолеят те, е необходимо да се стимулира креативността на учениците чрез различни игрови техники, графични изображения /схеми, таблици/, флаш карти, дейности с интерактивни дъски. Важна роля в този процес имат изграждането на план за учене и разработването на добри практики.

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Квалификации | Views: 1098 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]