Home » 2015 » Декември » 17 » Пресконференция в I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище
14:56
Пресконференция в I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище

            На 16.12.2015 г. в I ОУ „Христо Ботев“ се състоя пресконференция по повод отбелязването на 170-годишнината от началото на светското образование в град Търговище. Ботевската институция е един от наследниците на първото светско училище в нашия град.

            Пред журналисти от местни медии г-н Д. Алексиев – директор на I ОУ, представи кратка ретроспекция за историята на училището. Той подчерта, че основната цел при реализиране на дейностите, свързани с юбилея, е изграждане на съзнание за принадлежност към ботевската общност, която е извоювала своя авторитет през годините, и сега, с предизвикателствата на новото време, го отстоява.

            Членовете на Инициативния комитет, разработил календарния план за отбелязване на значимото събитие, запознаха журналистите с предстоящите инициативи. Подробно бяха коментирани някои от най-глобалните дейности: среща с ботевски учители ветерани „Неугасващ светилник“, създаване на юбилеен албум „През очите на 170 ботевци“, издаване на юбилеен вестник, подготвяне на изложба „Училището през моите очи“, провеждане на спортен празник „Среща на поколенията“.

            На пресконференцията присъстваха и представители на Училищния ученически съвет: Преслава Пейчева /председател/ и Даяна Николаева, Венги Велиева /пом.-председатели/. Те запознаха журналистите с инициативите от календарния план, които са идея на ученическата общност – конкурс „Най-добър клас“ /за учебната 2015/16 година/, училищен фестивал „Ботев“ търси талант“, ден на ученическото самоуправление.

            На добър час, БОТЕВЦИ!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Дейности и инициативи | Views: 846 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]