Home » 2014 » Януари » 27 » Писателката Радостина Николова се срещна с четвъртокласници от от I ОУ „Хр. Ботев”
16:39
Писателката Радостина Николова се срещна с четвъртокласници от от I ОУ „Хр. Ботев”

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” гостува авторката на новоизлязлата детска книга „Приключенията на мотовете” Радостина Николова.

Това стана по покана на четвъртокласници от I ОУ „Хр. Ботев” с класен ръководител Ваня Таскова. Любознателните деца, разбрали за новата книга, се заинтересували от нейните странни герои –мотовете. По време на срещата с писателката те задаваха много въпроси за това - как е създадена книгата, как са измислени героите, защо постъпват по един или друг начин, ще има ли продължение.

Радостина Николова отговори на всички подробно, подари на всeки разделителче, календарче и значка с образите на героите, раздаде автографи. Четвъртокласниците й благодариха за вниманието, за това, че така бързо се е отзовала на поканата им, за подаръците и приятния разговор и заявиха, че с нетърпение очакват следващата й книга за станалите им вече любими герои – мотовете.

„Приключенията на мотовете” е първата книжка на Радостина Николова. Тя е работила дълги години като редактор в различни печатни и онлайн медии. Има над 500 публикации в различни сфери и интервюта с различни български и чуждестранни личности. За своята първа книга казва, че е предназначена за малките, но поучава и забавлява със същия успех и родителите им. „Ние възрастните също имаме какво да учим от тези чудати същества, сгушени невидими в гардеробите ни, които носят в себе си огромно добро сърце под пластовете шарена козинка. Ние не ги познаваме, но те имат нужда от нас. И ние имаме нужда от тях. Защото те ни напомнят, че доброто винаги ще съществува”, казва авторката.

снимки от срещата

Category: Проект "Успех" | Views: 622 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]