Home » 2016 » May » 9 » Отличие от литературен конкурс за ботевски възпитаник
15:46
Отличие от литературен конкурс за ботевски възпитаник

            На 5 май 2016 г. бяха обявени резултатите от престижния Национален конкурс за литературно творчество „Живеем в земята на Ботев“, чиито организатори са Община Враца и Център за работа с деца град Враца, със съдействието на МОН, Национален дворец на децата и РИО - Враца. Престижната инициатива има за цел да приобщи участниците към делото на поета и революционер Христо Ботев и към творчеството му. Силата, с която той присъства в националния пантеон на безсмъртието, да помага за укрепване духа на патриотизъм у младото поколение. Конкурсът  е посветен на 140-та годишнина от подвига на Ботевата чета.

            Във възрастова група V – VIII клас специална поощрителна награда е присъдена на Серхан Хаджиисмаил – ученик от VIII б клас на I ОУ. Неговото есе „Молитва за родното слово“ е сред осемте, получили поощрение от журито в национален мащаб. При изключително силна конкуренция на над 200 ученически творби произведението на Серхан е успяло да се открои с оригиналност на идеята и експресивност  на изказа. При създаването на есето ученикът е подкрепян от своя преподавател Галина Станчева /главен учител по БЕЛ/.

            Творбата на Серхан ще бъде включена в литературния алманах „Околчица“, издаван ежегодно по време на Ботевите дни. Постижението на осмокласника е много ценно, защото ще остане запомнено с юбилейната година от създаване на светското образование в град Търговище – в рамките на тази календарна година I ОУ „Христо Ботев“ отбелязва свой голям празник като едно от училищата наследници на първото светско училище в региона.

            Поздравяваме Серхан Хаджиисмаил за значимия успех и му желаем да развива литературния си талант!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Постижения | Views: 977 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]