Home » 2018 » March » 29 » Открит урок в Регионална библиотека „Петър Стъпов“
10:37
Открит урок в Регионална библиотека „Петър Стъпов“

       На 27 март 2018 г. – Световен ден на театъра – в РБ „Петър Стъпов“ гр. Търговище ученици от I ОУ „Христо Ботев“, под ръководството на г-жа Ив. Белчева – ст. учител в прогимназиален етап, пресъздадоха на сцена една от най-прекрасните любовни истории в българската литература. Драматизацията е изградена по откъси от едноименната книга на Павел Спасов „Греховната любов на зографа Захарий“.

       Своеобразният открит урок е поредна съвместна дейност с Регионалната библиотека. Темата на урока е съобразена с изучаваното учебно съдържание по изобразително изкуство в VII клас, отнасящо се до „Изкуството на Българското възраждане“.

       Ученици от VII г, VII б, V б и V в клас представиха пред учители, родители и служители в културната обществена институция сюжета за туптящото сърце на любовта, заровено в жаравата на времето. Греховна или свята е била любовта на Захарий Зограф? Тематиката беше наситена с експресивност на образите, в които учениците се превъплътиха, а атмосферата – тайнствена, изпълнена с драматизма на силната любов, разгърнат в посланието: „Само той е виновен, тоя, който в самоизмама е потърсил лек за сърдечната си болка“.

       Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Дейности и инициативи | Views: 513 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]