Home » 2016 » Ноември » 23 » Обществено признание за двама учители от I ОУ „Христо Ботев“
16:48
Обществено признание за двама учители от I ОУ „Христо Ботев“

        Във връзка с отбелязване на 25-годишнината от създаването на Обществен комитет „Васил Левски“ – Търговище, Управителният съвет отличи с грамота Царина Куюмджиева – ст. учител по география и икономика, и Петър Асенов – ст. учител по български език и литература. Двамата преподаватели са наградени за дългогодишно участие в обществени дейности, свързани с формиране на патриотичен дух и обич към родния край у младите хора. Училищният комитет при учебното заведение също получи грамота за значим принос в изяви, посветени на родолюбие и възпитание в национални ценности.

          Като председател на Училищен комитет „Васил Левски“ в предходните години, г-жа Куюмджиева активно се включва в дейността на Обществения комитет за съхраняване и обогатяване на българската духовност и култура. Чрез училищни извънкласни инициативи тя приобщава младите хора към изяви и идеи, посветени на познаване и запазване на патриотичните ценности. Най-важни в този аспект са дейностите на ръководения от нея кръжок „Краезнание“, създаването на училищна експозиция „Неугасващият светилник“, инициативите по повод 170-годишния юбилей на светското образование в гр. Търговище.

            Г-н Асенов има съществен принос за възпитанието на младите хора в  родолюбие със силата на словото при подготовката на множество рецитали на патриотична тематика. Традиция бе участието на ботевски възпитаници в ежегодния поход „По стъпките на Ботевата чета“ в чест на 2 юни, чийто неизменен ръководител е П. Асенов.

            Отличените преподаватели от I ОУ „Христо Ботев“ официално бяха поканени  на тържествените прояви, посветени на 25-годишния юбилей и състояли се на 15.11.2016 г.  Поздравяваме Ц. Куюмджиева и П. Асенов и им желаем нестихващо вдъхновение!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ 


   

Category: Дейности и инициативи | Views: 551 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]