Home » 2016 » Ноември » 16 » Ново признание за възпитанички на I ОУ „Христо Ботев“ - Търговище
14:24
Ново признание за възпитанички на I ОУ „Христо Ботев“ - Търговище

       Поредни отличия за две амбициозни момичета от I ОУ  донесе Международният конкурс „Аз обичам Черно море“, Несебър 2016 г. В категория „Фотография“ /втора възрастова група/ Радостина Богословова /VII в клас/ и Християна Калбурджиева /VII а клас/ са отличени с трето място. Конкурсът се организира от МОН, Община Несебър, Национален дворец на децата, РИО - Бургас, ОДК - Несебър.

            Фотографиите на Радостина и Хриси се открояват с оригиналност и усет спрямо посланието на снимката. И за двете седмокласнички морето е любима тема. Съхраняването на неговата чистота и красота е проблем, който ги вълнува. Именно това е и целта на конкурса – да привлече вниманието на младите хора към красотата на Черно море и крайбрежието, важността им за икономиката на нашата страна, вредите от замърсяването на крайбрежната зона, причинени от човешката дейност, и да провокира активно екологично поведение за намаляване на отпадъците по плажната ивица и в морето.

            Поздравяваме момичетата и техния ръководител К. Милева /преподавател по ИТ/ и им желаем нови награди от предстоящи инициативи!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


  

Category: Постижения | Views: 757 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]