Home » 2009 » Ноември » 24 » Конкурс „Нарисувай своите права”
17:23
Конкурс „Нарисувай своите права”
Генерална дирекция „Правосъдие, свобода и сигурност” на Европейската комисия за четвърта поредна година обявява стартирането на състезание сред младите хора за създаване на плакат „Нарисувай своите права”. Темата тази година е „20-та годишнина от приемането на Конвенцията за правата на детето”.
Състезанието е открито за млади хора в две възрастови категории: от 10 до 14 години и от 15 до 18 години. От участниците се очаква да създадат плакат, който да илюстрира едно от правата, вписани в Конвенцията за правата на детето. Плакатът и формулярът за участие трябва да бъдат подписани, запечатани и предадени лично, по пощата или с куриер в офиса на националния координатор по проекта,
не по-късно то 19 март 2010 г.
Разработките ще бъдат селектирани от жури в началото на месец април 2010 г. Плакатите на националните победители ще бъдат публикувани на интернет страницата на Европейската комисия за съответната държава – членка и на страницата на Генерална дирекция „Правосъдие, свобода и сигурност”.
Творбите, спечелили национални награди, ще бъдат оценявани втори път от жури, съставено от представители на Европейската комисия и други лица.
Трите отбора победители във всяка възрастова група, т. е. общо шест отбора, ще бъдат поканени на посещение в Брюксел за церемония по награждаването на 10 май 2010 г.Те ще имат и възможност да посетят европейските институции и да разгледат града.
В България за координацията на състезанието на национално равнище ще отговаря представителството на Европейската комисия в България, а сътрудничеството по отношение на логистиката на конкурса ще бъде осъществено съвместно с Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите – ул. „Волга” № 24, Пловдив 4000, тел.: 032 62 22 78; www.yspdp.org

Официален сайт на конкурса: www.europayouth.eu
За допълнителна информация:
Емилия Трошанова, моб. тел.: 0898 661 832
E-mail: emilia@yspdb.org
Category: Олимпиади и състезания | Views: 1199 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]