Home » 2017 » Декември » 21 » Коледна изложба
15:45
Коледна изложба

„Коледни усмивки“ от I ОУ „Христо Ботев“

На 19.12.2017 г., в Регионална библиотека „Петър Стъпов“ – Търговище, ученици от I ОУ „Христо Ботев“ представиха своята изложба „Коледни усмивки“. Това е поредна съвместна дейност между културната институция и учебното заведение, чието успешно сътрудничество е традиция.

С кратка музикална програма ученици от VI б клас, участници в кръжок „Светът е география“ /по проект „Твоят час“/ с ръководител Ц. Куюмджиева – ст. учител по география и икономика, пресъздадоха елементи от уютната атмосфера на най-светлия християнски празник. Гости на събитието бяха г-жа Н. Жечева – зам.-директор АД в I ОУ, г-жа Р. Куцарова – директор на РБ „Петър Стъпов“, представители на родителската общност и служители в културната институция.

Зрителите имаха възможност да се насладят на пъстри и „снежни“ тематични картини, създадени от възпитаници на I ОУ под вещото ръководство на г-жа Ив. Белчева – ст. учител по изобразително изкуство. Сред експонатите бяха и саморъчно изработени от участниците в кръжок „Светът е география“ автентични сурвакници, измайсторени в творческа работилница на Регионален исторически музей – Търговище. Детската фантазия сътвори чудесни експонати в духа на традицията!

В навечерието на християнския празник търговищката общественост ще има възможност да се потопи в символиката и посланията на Рождество Христово чрез коледната изложба на ботевци.

Благословена Коледа, съграждани!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ

   

Category: Дейности и инициативи | Views: 581 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]