Home » 2015 » Октомври » 30 » Хелоуин в I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище
16:47
Хелоуин в I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище

            В навечерието на Хелоуин, на 30.10.2015 г., ученици от V клас на I ОУ пресъздадоха елементи от този атрактивен празник. Организатори на инициативата са преподавателите по английски език – Н. Алиева и В. Кънчева, със съдействието на останалите техни колеги по чужд език. На учениците бе поставена задача да предложат вариант за отбелязване на празника. Децата с желание откликнаха, развихряйки фантазията си.

            В учебните занятия по английски език учениците се запознават с историята на Хелоуин – маскарад, който се провежда на 31 октомври най-вече в англоговорящите страни /Великобритания, Ирландия, Канада и САЩ/. Началото си води от келтския езически ритуал Сауин и съвпада с честването на католическия ден на Вси светии. По традиция децата носят страшни костюми, тиквени фенери и обикалят съседите си, като искат бонбони и сладки с предупреждението, че ако не получат такива, ще им „изиграят номер“.

            Във фоайето на I ОУ учениците представиха изработени от тях  рисунки и табла, посветени на традициите за празнуване на Хелоуин. Имаше и подготвени тиквени фенери, които предизвикаха силно вълнение у всички зрители, когато бяха запалени. Най-голямата атракция обаче бе възпроизвеждането на елементи от маскарада. Някои ученици се превъплътиха в образи на чудновати същества чрез преобличане в специални костюми.

            Целият училищен ден бе съпътстван от празнично настроение и ведри усмивки.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Дейности и инициативи | Views: 846 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]