Home » 2014 » March » 19 » I ОУ “ Христо Ботев” град Търговище участва в състезанието Spelling Bee
14:55
I ОУ “ Христо Ботев” град Търговище участва в състезанието Spelling Bee

 Жислав Жечев Илиев се класира на първо място в училищния кръг на Четвъртото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 15.03 в I ОУ "Христо Ботев”,град Търговище.  Жислав Жечев Илиев спелува правилно думата retire и победи Кристиана Стефанова Герова, която се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 12 април в град Варна. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в хотел Хилтън в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Над 6400 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 264 училища в страната през седмицата от 10 до 15 март 2014 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни инициативи. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е  тринадесетгодишният Мартин Бошкилов от СОУ „Кузман Шапкарев”, гр. Благоевград.  

Състезанието се организира от Фондация "Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката. 

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee-bg.com и на страницата във Facebook/ Bulgarian National English Spelling Bee.


 

 

Category: Олимпиади и състезания | Views: 803 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]