Home » 2015 » May » 5 » Досег с театралното изкуство на ученици от I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище
15:14
Досег с театралното изкуство на ученици от I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище

            На 04.05.2015 г. в Търговище бе открито традиционно културно събитие за града ни – XVI Международен фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса”. На тържественото начало присъстваха официални гости от Община Търговище и от градската Областна администрация – кметът д-р Красимир Мирев и областният управител Светлин Бонев.

            Ученици от VI клас на I ОУ „Христо Ботев“ също посетиха откритата сцена пред Драматичен театър – Търговище. Децата се насладиха на спектакъла „Съкровище от смях“ на Театър „Жар“, с който символично бе вдигната „Вълшебната завеса“ в нашия град за 16-ти път. Тази година фестивалът ще премине под мотото „Детският театър като мисия”.

            В първия фестивален ден възпитаниците на I ОУ бяха зрители на изключително стойностно представление на Държавен драматичен театър – Търговище – спектакъла „Играта“ на режисьора Димитър Димитров. През следващите фестивални дни и ученици от начален етап ще имат възможност да се насладят не само на родни спектакли, но и на пиеси от Румъния, Грузия, Полша и Сърбия.

            Докосването до театралната сцена е неповторимо съпреживяване на изкуството, което обогатява етичните и естетическите представи на младите хора.

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Публикуваните снимки са от сайта TargovishteBg.com.

Category: Дейности и инициативи | Views: 742 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]