Home » 2018 » Ноември » 5 » Ботевци – част от церемония на Община Търговище
12:40
Ботевци – част от церемония на Община Търговище

     В навечерието на 1. ноември Общинският съвет и Община Търговище организираха първата официална церемония за отличаване на ученици, получили стипендии по Наредбата за стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от региона. Тя се състоя на 31.10.2018 г. в концертна зала на Център за младежки дейности и инициативи.

     На церемонията, придружена с празничен концерт, бяха връчени грамоти на младите хора от гр. Търговище, отличени през годината от Комисията по стипендиите към Общинския съвет, за постижения в областите „Образование, наука и техника“, „Спорт“, „Изкуство и култура“. Сред наградените ученици са настоящи и бивши възпитаници на I ОУ „Христо Ботев“: Александър Христов - 4. д клас, Георги Стоянов - 6. в клас, Александра Петрова - 6. б клас, Вивиан Янкова - 7. г клас, Елена Емилов - 7. г клас, Ренета Ненкова - 8. клас, Мария Захариева - 8. клас, Фюсин Асанова - 8. клас.

     Намерението на организаторите е церемонията да се превърне в традиционна част от културния календар на Община Търговище, за да се покаже заслужено уважение към постиженията на даровитите млади хора от нашия регион, прославящи града ни в страната и извън нейните граници.

     Поздравления, ботевци! Желаем ви да развивате своите дарби!

     Галина Станчева – главен учител по БЕЛ

Category: Дейности и инициативи | Views: 711 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]