Home » 2015 » Октомври » 30 » Престижни отличия за възпитаничка на I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище
11:17
Престижни отличия за възпитаничка на I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище

                 Поредни отличия от национални конкурси получи Александра Огнянова Александрова от VII б клас.

                 На 23-24 октомври 2015 г. за осми пореден път в град Кърджали се проведоха Национални дни на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”, които са част от празничната програма за Деня на Кърджали – 21 октомври. Националните дни на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите” включват два национални конкурса: Национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите“ и Национален конкурс по фотография „Фотоприказки“.

                 Александра е класирана на II място /І възрастова група V - VІІІ клас, категория „Художествена фотография“/ в Националния конкурс по фотография „Фотоприказки“, който е част от Националния календар за извънучилищни дейности на МОН за учебната 2015/16 година. Целта на инициативата е да даде възможност за творческа изява на младите хора, да развива и усъвършенства техния талант в областта на фотографското изкуство, да формира и доразвива умения за работа с фотографска техника.

                 Наградените и селектирани от журито фотографии са включени в националната изложба „Фотоприказки“, която бе открита на 23.10.2015 г. в Детската картинна галерия на ОДК – Кърджали. Сред творбите на талантливите млади хора от цялата страна е и фотографията на Александра Огнянова.

                 Ботевската възпитаничка е отличена и в X Национален конкурс „Морето не е за една ваканция“ 2015 г. Той е част от програмата на Община Бургас и ОДК - Бургас за отбелязване на Международния ден на Черно море – 31 октомври. Има за цел да привлече вниманието на младите хора към проблема за замърсяването на крайбрежната зона, причинено от човешката дейност, и да провокира активно екологично поведение за намаляване на отпадъците по плажната ивица и в морето. В конкурса участват любители фотографи. Александра Огнянова е отличена с поощрителна награда във възрастова група V - VІІІ клас.

                 Поздравяваме Александра и й желаем със същия устрем да продължава да защитава името на I ОУ „Христо Ботев“!

                 Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Постижения | Views: 805 | Added by: alex_og
Total comments: 1
0   Spam
1 kriss_1976   (31.10.2015 13:47) [Материал]
Браво Алекс, продължавай все така!!!!
tongue tongue thumb

Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]