Home » 2009 » Ноември » 24
Сега, когато се решава съдбата на човечеството не можем да останем безучастни. Трябва да направим нещо, трябва да действаме СЕГА:
Измисли творческа акция, с която да привлечеш вниманието на околните - съученици, възрастни, на всички които можеш и им разкажи за промените в климата и срещата на върха на ООН за промените в климата на 6.12 в Копенхаген, за числото 350 (350.org) или защо трябва да спасим себе си и Земята.
После ни изпрати снимка или кратко видео, а ние ще ги публикуваме на (www.zelen.bg, futurefriendly.bg, gorichka.bg, forthenature.org, panda.bg, www.zazemiata.org, www.uneco.info ) и ще разкажем на още повече хора какво се е случило. Най-добрата акция заедно с организатора й ще замине заедно с материали от всички акции за Копенхаген в началото на декември, за да разкаже на хора от целия свят как сме действали в България. За да участваш:
Трябва да си истински активист и да вярваш, че наистина трябва да действаме сега. Да ни изпратиш снимка или линк към кратко вид ... Чети нататък »
Category: Олимпиади и състезания | Views: 1019 | Added by: alex_og | Date: 24.11.2009 | Comments (0)

Генерална дирекция „Правосъдие, свобода и сигурност” на Европейската комисия за четвърта поредна година обявява стартирането на състезание сред младите хора за създаване на плакат „Нарисувай своите права”. Темата тази година е „20-та годишнина от приемането на Конвенцията за правата на детето”.
Състезанието е открито за млади хора в две възрастови категории: от 10 до 14 години и от 15 до 18 години. От участниците се очаква да създадат плакат, който да илюстрира едно от правата, вписани в Конвенцията за правата на детето. Плакатът и формулярът за участие трябва да бъдат подписани, запечатани и предадени лично, по пощата или с куриер в офиса на националния координатор по проекта,
не по-късно то 19 март 2010 г.
Разработките ще бъдат селектирани от жури в началото на месец април 2010 г. Плакатите на националните победители ще бъдат публикувани на интернет страницата на Европейската комисия за съответната държава – членка и на страницата на Генерална дирекция „Правосъдие, свобод ... Чети нататък »
Category: Олимпиади и състезания | Views: 1175 | Added by: alex_og | Date: 24.11.2009 | Comments (0)