Home » 2016 » Юни » 1 » Златен и бронзов медал за ботевски възпитанички
08:31
Златен и бронзов медал за ботевски възпитанички

            Две ученички от I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище са отличени в Седми международен конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници“ гр. Хасково, който се провежда под патронажа на евродепутата Мария Габриел. Целта на конкурса е младите хора да открият магията на дигиталната графика и живопис, да нарисуват света през своите очи, да предадат настроенията и вътрешните си изживявания, да ни накарат да усетим силата на детското въображение.

            В категория „Компютърни рисунки“, възрастова група 11-12 години, Радостина Богословова от VI в клас печели най-високото отличие – златен медал. В същата категория  Нил-Дениз Назимова от V г клас има бронзов медал.
            Двете момичета продължават традицията, създадена в предходни години от ботевски възпитаници, печелили призови места в престижния международен конкурс. Той е включен в Националния календар за извънучилищните дейности на МОН за учебната 2015/16 година. Получени са 1032 рисунки и 692 колажа от България и 301 творби от чужбина. При тази силна конкуренция постижението на Радостина и Нил-Дениз наистина заслужава много адмирации.

            Поздравяваме ги за успеха с пожеланието да развиват своя талант в областта на информационните технологии!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Постижения | Views: 624 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]