Home » 2017 » Април » 27 » Заслужени награди за най-активните в екологична акция
15:37
Заслужени награди за най-активните в екологична акция

     На 26.04.2017 г. в I ОУ „Христо Ботев“ бяха отчетени резултатите от традиционно провежданата акция за събиране на вторични суровини „Да спасим едно дърво“, посветена на Световната седмица на Земята.

     Първите места в прогимназиален и начален етап са съответно за V б клас, събрал 1 023 кг. хартия /кл. ръководител Ц. Куюмджиева/, и за III г клас, събрал 1 561 кг. хартия /кл. ръководител В. Таскова/. И двете паралелки се награждават от Ръководството на учебното заведение с екскурзия до избрана от тях дестинация.

     На второ място са учениците от II в клас, миналогодишни победители в инициативата /кл. ръководител П. Иванова/, и III в клас /кл. ръководител М. Доманова/. Те също ще се радват на приятни емоции по време на екскурзиите, които ще осъществят.

     Трети са съответно V г клас /кл. ръководител Ив. Захариева/ и IV а клас /кл. ръководител Б. Иванова/, които са стимулирани с посещение на 3D кино.

     В рамките на екологичната акция са отчетени общо 8 640 кг. вторични суровини, от които 6 061 кг. – осигурени от ученици, чрез което се спасяват 86 дървета.

     Всяка паралелка, предала над 70 кг. хартия за рециклиране, ще участва в конкурса на РИОСВ гр. Шумен „Гората за децата“, като победителите ще получат живо дръвче по повод Световния ден на Земята. Първенците в отделните категории ще бъдат наградени на 05.06.17 г., когато се отбелязва Световният ден на околната среда.

     Нека всички заедно продължим да обединяваме усилията си за опазване на нашия общ дом – планетата Земя!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Дейности и инициативи | Views: 708 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]