Home » 2015 » March » 4 » ЗА ТЕБЕ, СВОБОДА
11:34
ЗА ТЕБЕ, СВОБОДА

            В навечерието на най-българския празник – трети март, ОНЧ „Напредък 1864“, с подкрепата на РИО – Търговище, организира рецитал по стихове на наши поети под наслов „За тебе, свобода“. На 27.02.2015 г. в 16.00 часа залата на кафе-театъра на читалището се превърна в пространство, където Националният празник на България беше почетен от търговищки ученици, учители, родители и творци. 

            В патриотичната инициатива се включиха участници от начален, прогимназиален и гимназиален етап на средното образование. С вълнение и гордост те рецитираха възрожденска и патриотична поезия. I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище представи най-много участници в първите две възрастови групи. В прогимназиален етап най-изразителните и емоционални изпълнения бяха на Христо Цачев /VI г клас/ и Йоана Евгениева /VII а клас/, които бяха отличени от компетентното жури с грамоти за добро представяне. Те изпълниха съответно стихотворенията „Балада за България“ от Евтим Евтимов и „Българийо“ от Дамян Дамянов. Победителите получиха и специална награда – стихосбирки на поетесата Ирина Ризова, връчени им лично от нея. 

            При закриването на рецитала г-жа Галя Кръстева – секретар на ОНЧ „Напредък“, отправи благодарност към всички учители, вложили усилия при подготовката на учениците за първите им стъпки в рецитаторското изкуство. Ние поздравяваме ръководителите на двамата отличени ученици от I ОУ – преподавателите по БЕЛ Снежина Радева и Галина Станчева.

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Постижения | Views: 758 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]