Home » 2018 » Ноември » 5 » За таланта «да събудиш» ума и емоциите на едно дете
12:43
За таланта «да събудиш» ума и емоциите на едно дете

       Да събудиш ума на едно дете, е талант. Да го задържиш буден, е изкуство. Да видиш плодовете на това твое дело, е щастие!

       Тези важни истини обобщи в първия си журналистически опит Ивон-Мари Галин Господинова, ученичка от V в клас /преподавател: Г. Станчева – главен учител по БЕЛ/. Талантливото момиче, което обича да пише, разказа за учебния час по литература от 31.10.2018 г., посветен на темата: „Кой според мен е съвременен будител“. Учениците трябваше да създадат проекти отговор на житейски въпрос, за да разкажат за вдъхновяващи личности в техния живот, свързани с възпитанието и придобиването на знания.

       Ето статията на Ивон: „Кой според мен е съвременен будител“ беше темата, по която Симеон, Джан, Петър, Боил, Елена, Жарлен и Елеонора от V в клас написаха своите съчинения в часа по литература. Според тях съвременните будители са родителите и учителите. Най-често споменаваният учител беше тяхната бивша класна г-жа М. Доманова. Те описаха първата си учителка като човека, пред когото са пораснали, който ги е научил на приятелство, задружност и подкрепа, запазвайки смеха в класната стая. Винаги е била в готовност да изгони раздора. Съчиненията бяха емоционални, изпълнени с благодарност към всички, които имат принос за развитието на детския характер и способности от най-ранна възраст. Благодарим на децата, проявили желание да създадат текстове за съвременните будители! Честит празник, мили учители!“.

       Учениците от V б клас също разказаха за първия си класен ръководител – г-жа Ем. Димитрова, за свои настоящи учители, за родители и треньори, които възприемат като хора с будителски дух. Детските проекти бяха вълнуващи, предизвикаха аплодисменти и споделено възхищение към личностите на съвременните будители.

       А за мен, техния нов учител, остава само да добавя: Бъдете будители в собствения си живот, деца! Ние, възрастните, ще сме до вас, за да ви насърчаваме и очертаваме пътя!

       Галина Станчева – главен учител по БЕЛ

Category: Дейности и инициативи | Views: 676 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]