Home » 2018 » Февруари » 20 » Второкласници от I ОУ „Христо Ботев“ разказват за Левски
12:47
Второкласници от I ОУ „Христо Ботев“ разказват за Левски

       В навечерието на 145-годишнината от гибелта на Васил Левски учениците от II а клас с класен ръководител г-жа Ваня Петрова – ст. учител в начален етап, отбелязаха значимата дата със специална инициатива, подготовката на която започва преди месец.

       На децата е поставена задача с изследователска функция: в екип с родителите си да открият и съберат адаптирана за тяхната възраст информация, отразяваща личността и делото на Апостола. Учениците с голямо усърдие и интерес работят върху изпълнението на задачата и успяват да създадат в класната стая кът, посветен на Левски, където има негови фотографии, книги за него, мисли на националния герой.

       В своеобразен „Час по родолюбие“, като дейност по тема, включена в учебната програма по технологии и предприемачество, на 16 февруари 2018 г. ботевчетата представиха табло с кратка информация за личността и философията на Апостола. То бе поставено във фоайето на учебното заведение, в близост до националния трикольор. Всеки ученик от класа получи книжката „Разкажи ми за Левски“ – дарение от родолюбиви търговищенци.

       Малките ученици се гордеят с идеята и реализацията на своята инициатива, защото това е пътят младите хора още в детска възраст да изграждат у себе си чувство за ценност спрямо реликви, каквито са образът и делото на Апостола!

       Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Дейности и инициативи | Views: 502 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]