Home » 2015 » May » 4 » Второ издание на „Ботев“ търси талант“
11:10
Второ издание на „Ботев“ търси талант“

            Едно от най-очакваните събития в живота на I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище бе стартиралият през миналата учебна година фестивал за изява на талантите на наши възпитаници. Тъй като при първото си издание инициативата спечели много приятели и отбеляза значим успех с популяризирането си, тя вече се превръща в нова традиция за ботевското училище.

            След като на предварителен кастинг през месец март компетентно жури оцени изпълненията на участниците, те получиха право да бъдат част от официалния гала-концерт на 29.04.2015 г. В продължение на два часа зрителите в препълнената Концертна зала на ОНЧ „Напредък 1864“ имаха възможност да се насладят на песенни, танцови и гимнастически изпълнения – съвременна музика, класически и модерен балет, фокуси, съчетания по спортна гимнастика и акробатика, народни песни и танци. Най-ценното е, че публика и участници съпреживяха заедно емоцията от разкриване на детските умения. Споделиха моменти, които показват как изкуството може да влияе мотивиращо и позитивно върху младите хора, превъплътили се в образите на  истински творци. Представители на Училищното настоятелство и родителската общност останаха горди от изявите на своите деца, чието присъствие на сцената беше устремено и вдъхновено.

            Специален гост-изпълнител на гала-концерта бе Николай Георгиев от VII б клас – лауреат от национални и международни конкурси за песен. Скоро момчето се завърна от Международен фестивал „Орфей“ в Испания с ново престижно отличие – втора награда. Той поздрави всички участници и зрители със спиращо дъха изпълнение на испанската песен, донесла му приза от фестивала.

            Във финала на спектакъла г-н Д. Алексиев – директор на I ОУ „Христо Ботев“, поздрави всички, съпричастни към прекрасната инициатива, като им пожела със същия ентусиазъм да продължават да развиват своите умения и дарби.

            Гала-концертът на I ОУ „Христо Ботев“ беше празник на таланта. Младите хора вече са пристрастни към творческото начинание, защото то е едно от основанията да възприемат територията на училището като желана и изпълнена с дейности, посветени на изява на способностите, които притежават.

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Дейности и инициативи | Views: 528 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]