Home » 2015 » Декември » 7 » Впечатляващи спортни успехи за ботевски възпитанички
11:44
Впечатляващи спортни успехи за ботевски възпитанички

            На 28 и 29 ноември 2015 г. гр. Търговище и СКХГ „Алегро“ бяха домакини на Първия държавен турнир „Мини Алегро Къп“. Турнирът по художествена гимнастика привлече гости от 23 клуба в страната.

            Възпитанички на местния клуб „Алегро“ и на I ОУ „Христо Ботев“ се представиха чудесно и зарадваха публиката в препълнената спортна зала „Дечко Стефанов“. Възпитаничките на треньорките Св. Куюмджиева, Д. Митева, В. Христова и Д. Шарабова спечелиха много отличия и овации.

            Сандра Радева от II б клас завоюва три златни медала /в многобоя, на въже и без уред/ и още един с ансамбловото съчетание. Пресиана Неделчева от II б клас има сребро в многобоя, на въже и без уред. Елена Маринова от II в клас е с бронзов медал в многобоя, на въже и без уред и златен медал с ансамбъла. Нейната съученичка Елеонора Николова е със сребърен медал при ансамблите.

            Припомняме, че на проведения преди това Международен турнир в гр. Печ, Унгария, Елена и Пресиана защитиха достойно родната школа в най-красивия спорт, прославяйки града ни. Талантливата Елена се завърна с цели три медала: златен – на въже, сребърен – на съчетанието без уред и бронзов от многобоя. Пресиана, която е отличена като талантливо дете с годишна месечна стипендия на Община Търговище, завоюва златен медал за композицията без уред.

            Поздравяваме гимнастичките и техните треньорки за големите успехи! Желаем  им здраве и още много победи през новия състезателен сезон!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


 

Category: Постижения | Views: 798 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]