Home » 2018 » Февруари » 23 » Вълнуващи „писма“ на ботевски възпитанички
10:41
Вълнуващи „писма“ на ботевски възпитанички

        На 22.02.2018 г., в Младежки дом – Търговище, се състоя официалната церемония по награждаване на призьорите от XIX общински конкурс за литературно творчество „Слово и багра“. Темата тази година беше много интересна: „Писмо до теб, който ще седнеш на моя чин след 18 години“.

        Гордост за I ОУ „Христо Ботев“ е, че творбите на две негови възпитанички са отличени от журито. Общо 20 произведения са се състезавали във възрастова група VII - IX клас. Текстовете на нашите ученички са особено вълнуващи, защото са създадени само няколко месеца, преди авторките им да завършат основно образование в първото и любимо училище! Именно предстоящата раздяла провокира част от идеите, пресъздадени на лист хартия.

        Журито присъди първа награда за разказа на Мария Захариева от VII г клас. Тя е успяла по оригинален начин, чрез средствата на фантазното, иронията и експресивния изказ, да представи интерпретация по интригуващата тема. Текстът й бе силно аплодиран от публиката в залата. Ръководител на Мария е г-жа В. Жекова – ст. учител по БЕЛ.

        Трета награда за едно вълнуващо есе получи Хава Мустафова от VII в клас, чието послание е свързано с възхищението от учителския труд, толерантността, приятелството… С искреност и надежда, че младият човек ще има по-силно желание да развива способностите си, е изпълнен текстът на Хава. Неин ръководител е г-жа Г. Станчева – главен учител по БЕЛ.

        Още една ученичка са включи в престижния конкурс и получи грамота – Анна Иванова от VII в клас, възпитаничка на Г. Станчева. Есето на Анна носи носталгия по първото училище, оставящо скъпи спомени в съзнанието: уважение към личността на учителя, благодарност за усещането, че живеем в едно „ботевско семейство“, привързаност към сградата, която побира безброй емоции, но най-ярката сред тях е обичта… И посланието, че ТИ, КОЙТО ЩЕ СЕДНЕШ НА МОЯ ЧИН СЛЕД 18 ГОДИНИ, ЩЕ БЪДЕШ ЩАСТЛИВЕЦ, ЧЕ СИ ЧАСТ ОТ НЕПОВТОРИМАТА БОТЕВСКА АТМОСФЕРА!

        Браво, момичета! Развивайте творческия си потенциал!

       Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Постижения | Views: 548 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]