Home » 2014 » Декември » 18 » ВЪЛНУВАЩИ КОЛЕДНИ КОНЦЕРТИ НА I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ”
14:36
ВЪЛНУВАЩИ КОЛЕДНИ КОНЦЕРТИ НА I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ”

            По традиция всяка година I ОУ „Христо Ботев” представя два коледни концерта, отправени към деца от Целодневните  детски градини, които наесен ще бъдат   първокласници. Това е символично откриване на кампанията за прием на ученици в I клас през новата учебна година. Празничната инициатива е приемана с огромен интерес от страна на децата и родителската общност.

            На 17 и 18.12.2014 г. Концертната зала на ОНЧ „Напредък” се превърна в сцена за коледните мечти на учениците от I ОУ и техните приятели от професионални  състави в нашия град. Чудната атмосфера на най-съкровения празник в християнския календар завладя публиката чрез музикални и танцови изпълнения. Детски коледни песни и стихове за Рождество вълнуваха сърцата със своите искрени послания, а съвременните балетни танци се срещнаха с фолклорната традиция, за да пресъздадат магията на Коледа. Драматизациите „Чудните камбани” и „Около коледната софра” пренесоха малките зрители в една древна реалност, когато ценностите са били все още истински и значими.  

            Концертите бяха посрещнати с възторг от бъдещите ученици. Споменът, който ще пазят от първата среща със своето ново училище, е вълнуващ и очарователен, какъвто е духът и на самата Коледа. Благодарим на децата и учителките им за проявеното уважение към труда на участниците в спектаклите! През идната година си пожелаваме още успешни съвместни дейности!

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Дейности и инициативи | Views: 668 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]