Home » 2018 » Октомври » 24 » Вълнуваща среща с Неда Антонова
14:29
Вълнуваща среща с Неда Антонова

       В периода 22 - 26 октомври 2018 г. се провежда Национална седмица на четенето. Инициативата на МОН е традиционна за последните няколко години и цели да насърчи интереса на младите хора към книгата и четенето. I ОУ „Христо Ботев“ се включва в начинанието с разнообразни изяви.

       На 23.10.2018 г., в актовата зала на училището, се проведе среща разговор с г-жа Н. Антонова, популярен съвременен писател от гр. Търговище, на която присъстваха учениците от IV клас.

       Благодарим на писателката, че беше наш гост в Националната седмица на четенето. Четвъртокласниците с интерес изслушаха споделени откъси от книги, посветени на Васил Левски и Христо Ботев. Проявиха любопитство към професията на личността, която се занимава със създаване на художествена литература. Г-жа Антонова им разказа как е започнала творческата й кариера.

       В края на срещата ученици от IV а клас представиха техния проект „Приказка с правила“ по мотиви от приказката „Червената шапчица“, с който ще гостуват на първокласниците в учебното заведение.

       Желаем на г-жа Антонова здраве и силен дух, за да продължава чрез произведенията си да възражда доброто у хората!

       Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


     

Category: Дейности и инициативи | Views: 432 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]