Home » 2017 » Декември » 7 » VI в клас на посещение в ПТГ "Цар Симеон Велики"
15:45
VI в клас на посещение в ПТГ "Цар Симеон Велики"

Ученици от I ОУ „Христо Ботев“ на посещение в ПТГ „Цар Симеон Велики“

  На 04.12.17 г. учениците от VI в клас и класният им ръководител Ст. Тенчев – ст. учител по технологии и предприемачество, посетиха Професионална техническа гимназия „Цар Симеон Велики“, за да се запознаят с условията, в които се усвояват умения по техническите специалности, изучавани в учебното заведение. На изявата присъства и г-н Р. Куюмджиев – зам.-директор УД в I ОУ. Инициативата е част от дейностите, предвидени в Годишния план за дейността на I ОУ „Христо Ботев“, във връзка със Световната седмица по предприемачество /13 - 19 ноември/. Повод за посещението бе и новата дисциплина в учебната програма за VI клас – Технологии и предприемачество, както и свързаната с нея тема за професионалното ориентиране на младите хора.

За учениците от I ОУ „Христо Ботев“ беше изключително интересно да видят работата на възпитаниците на Професионалната гимназия и техния преподавател М. Маринов в кабинета по автотранспортна техника. С интерес те разгледаха машините за обработка на метали и създадените в часовете по извънкласна дейност картинг и автомобил тип „бъги“. Инж. Маринов разясни как на практика се откриват повреди в превозно средство с помощта на компютърна техника. По време на посещението негови възпитаници отстраняваха неизправности при автомобил в реална среда на съвременен автосервиз.

Силно впечатление у шестокласниците предизвика и разглеждането на експозицията с изработени от ученици през над 50-годишното съществуване на училището нагледни пособия. Изложбената зала, която пресъздава историята на учебното заведение, бе представена от преподавателя Зл. Йовкова.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ

, , , , ,  

Category: Дейности и инициативи | Views: 528 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]