Home » 2015 » March » 21 » „Вече съм грамотен“ – празник за първокласниците от I ОУ „Христо Ботев“ град Търговище
10:43
„Вече съм грамотен“ – празник за първокласниците от I ОУ „Христо Ботев“ град Търговище

            През всяка учебна година специален момент за учениците от първи клас е тържеството, посветено на буквите. На 17, 18 и 19.03.15 г. първокласниците от I ОУ изживяха вълнуващи емоции в Частна занималня „Веселата къща“.

            Организаторите посрещнаха малките си гости със занимателни игри, свързани със сюжета на вълшебната приказка „Безценното камъче“. Целта беше в игрова форма децата да се мотивират да прочетат цялата приказка.

            Всеки от класовете представи кратка литературно-музикална програма, която внесе много усмивки в празничната атмосфера. I а клас с класен ръководител Сабина Стойкова – ст. учител в начален етап, имаше оригинално присъствие чрез изпълнението на песни със специална хореография. Това ще бъде и участието на малките ученици в училищния фестивал „Ботев“ търси талант“. Децата носеха медальони с означенията на буквите от българската азбука и последователно образуваха думи със символичен смисъл: „буквар“ – „читанка“ – „книжка“. От крехкото и трудно начало, през упражненията в четене, до истинската книга – такова послание пресъздадоха учениците от I а клас.

            Празникът завърши с получаване на грамоти „Вече съм грамотен“. Детското съзнание ще запази спомена за милото тържество, защото това е един от най-сантименталните и чаровни мигове в началото на всеки житейски път.  

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


 

Category: Дейности и инициативи | Views: 999 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]