Home » 2017 » May » 5 » Успешно представяне на ботевска възпитаничка в областта на географията
10:47
Успешно представяне на ботевска възпитаничка в областта на географията

       От 28.04. до 30.04.17 г. гр. Пловдив беше домакин на националния кръг от XIII Национална олимпиада по география и икономика. Традиция е възпитаници на I ОУ „Христо Ботев“ ежегодно да участват в най-високия етап от образователната инициатива.

       Тази година Радостина Богословова от VII в клас представи учебното заведение на националния кръг. Тя се състезава със свои връстници от цялата страна в състезателна група VII клас. Надпреварата между участниците се проведе в два етапа: писмен изпит и мултимедиен тест. Радостина се представи успешно и в двата кръга.

       В рамките на олимпиадата търговищките представители получиха покана за предприемане дейности в подкрепа на предложение, направено от географа Александър Сарафов, доцент доктор, ръководител на Катедра „Ландшафтознание и опознаване на природната среда“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Предложението се отнася до именуване на кота 516.9 m., най-високата точка на Лилякското плато. Идеята на специалиста е и ученическата общност от нашия регион да се включи в избора на название на най-високия връх в Дунавската равнина, като осъществи поредица от дейности за реализиране на начинанието.

       Екип, организиран от г-жа Ц. Куюмджиева – ст. учител по география и икономика, ще стартира подготовката на инициативи в тази насока. Тя е преподавателят, извел Радостина Богословова до националния кръг на олимпиадата. Непрестанните усилия на амбициозния учител за високо ниво в подготовката на учениците дават постоянни и значими резултати.

       Поздравления, ботевци!

       Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Постижения | Views: 654 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]