Home » 2018 » March » 15 » Успешна защита на проекти по информационни технологии
11:23
Успешна защита на проекти по информационни технологии

      На 13 март 2018 г. се проведе областният кръг от олимпиадата по информационни технологии. I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище за пореден път имаше участници в престижната инициатива, като и двата проекта на наши ученици са предложени от областната комисия за допускане до национален кръг.

      В направление „Мултимедия“ Анна Иванова /VII в клас/ и Ренета Ненкова /VII б клас/ представиха проекта „Светлина“, разработен с цел практическа приложимост – да бъде използван като помощно средство в учебните часове по физика и астрономия. При силна конкуренция на техни връстници Анна и Рени се представиха достойно, показвайки знания и умения, които са овладели през трите години обучение по информационни технологии.

      В направление „Уеб сайт“ възпитаници на I ОУ „Христо Ботев“ реализираха един от най-интересните и конкурентни проекти на тема „Мисионис“. Негови автори са Ясмин и Дениз Кърджалиеви, ученици от VI б клас. Яси и Дени убедително разкриха необходимостта от ученически сайт, посветен на тайнствената крепост „Мисионис“ – археологическа гордост за град Търговище. В проекта, който отразява богатата изследователска дейност на шестокласниците, е използван автентичен снимков материал и е откроена лична гледна точка към темата за древното селище, превърнало се в атрактивна туристическа дестинация за българи и чужденци.

      Проектите бяха осъществени в рамките на НП „Ученически олимпиади и състезания“, модул „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади“. Ръководител на групата е г-жа Катерина Милева /ръководител на направление „Информационни и комуникационни технологии“/.

      Поздравяваме нея и възпитаниците й, като им желаем класиране на национален кръг!

      Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Олимпиади и състезания | Views: 602 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]