Home » 2017 » Октомври » 25 » Урок по родолюбие...пред портрета на Левски
13:05
Урок по родолюбие...пред портрета на Левски

       С присъствието си на празничната вечер концерт, посветена на 180 години от рождението на Левски, учениците от 5А клас отбелязаха началото на своята дейност като клуб "Млади възрожденци". Масовото участие на децата в проекта "Твоят час" ще им даде възможност да изпълнят със смисъл своето отношение към националните ценности, представени по изключително атрактивен начин на сцената на Драматичния театър.

       Инициативата на Обществения комитет "Васил Левски" - Търговище, с председател Веселин Николов, напълни докрай на 24. октомври залата на театъра. Сред официалните гости бяха кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, областният управител Митко Стайков, Васил Василев - председател на Общобългарския комитет "Васил Левски".

       Младите възрожденци от 5А клас пристигнаха под строй, начело с бунтовническото знаме, върху което е изобразен разярен лъв. Скоро сцената прикова вниманието им с артистичните изпълнения на деца от култови за Търговище музикални школи и балетни формации: "Ню войсис", "Шарено герданче", "Галакси", Вега". Финалът беше поверен на ПФА "Мизия", чиито изпълнени с настроение танци взривиха заредената с емоции зала.

       Концертът завърши със словото на председателя на Общобългарския комитет "Васил Левски" Васил Василев. Той сподели, че е впечатлен от патриотичния дух, събрал на едно място толкова много хора от един сравнително малък град. Поздрави организаторите и им пожела творчески сили за нови инициативи.

       "Твоят час" за малките възрожденци от Първо основно училище започна с час по родолюбие - в годината на Левски, дни преди Деня на народните будители, с вулкан от позитивни емоции, създадени от техни връстници. Едно предизвикателство, с което трябва да премерят сили.

       Щом искрата е подадена, огънят е неизбежен....

       Петър Асенов - ръководител на клуб "Млади възрожденци" при 5А клас на Първо основно училище "Васил Левски"

Галерия

Category: Дейности и инициативи | Views: 727 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]