Home » 2011 » Декември » 21 » Училищен форум „Ние и свободното време”
15:35
Училищен форум „Ние и свободното време”
     Във връзка с Националната кампания „ Участвам и се променям”, подкрепена от Омбудсмана на Републиката Константин Пенчев в Първо основно училище „Христо Ботев” в град Търговище се проведе ученически форум на тема „Ние и свободното време”.
     Домакини на форума са училищният ученически съвет и Регионална библиотека „Петър Стъпов ”.
   Гости на ученическият форум бяха г-н Радослав Черкезов, г-жа Светла Сивчева от „Асоциация Ная”,училищното ръководство и учители .
     Учениците обсъждаха проблема за свободното време и споделяха опит как го разпределят, за да стига за самоподготовка и за развитие на творческите си заложби и интереси в предпочитани извънкласни форми както в училище, така и в институциите , работещи с деца в нашия град.
    Председателката на училищният съвет Мерлин Шефки от осми „в” клас, съобщи резултатите от направеното проучване за разпределение на бюджета на свободното време, съвместно с педагогическия съветник г-жа Нели Анастасова.
     Във форума учениците презентираха работещите извънкласни форми в училище, а също така и всички извънучилищни форми, които функционират в Обединен детски комплекс, Младежки дом, ОНЧ”Напредък” и възможностите, които предлага Регионална библиотека „Петър Стъпов”.
     В дискусията се включиха ученици от пети, шести , седми и осми класове: Стефан Ивайлов, Христо Христов, , Магдалена Радева ,Ивайло Николаев, Силвена Иванова, Никола Неделчев, Стефани Драганова, Мария Пиперова,
     Съобщения по темата, свързана със свободното време направиха Есин Мустафова и Славена Даниел Григорова.
     Учениците поставиха акцент върху времето за самоподготовка, срещите с приятели. Те говориха за умението да правят верен избор , за развитието на социалните и граждански компетентности, така необходими за утрешния ден, за справянето с агресията, за вълненията , които преживяват.
     Нели Анастасова-педагогически съветник в Първо основно училище „Христо Ботев” град Търговище
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Category: Дейности и инициативи | Views: 1245 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]