Home » 2015 » May » 11 » Ученик от I ОУ „Христо Ботев“ със специална награда на Община Търговище
09:56
Ученик от I ОУ „Христо Ботев“ със специална награда на Община Търговище

            На 30.04.15 г., съгласно Наредбата за условията и реда за стимулиране на децата и младежите с изявени дарби от община Търговище, комисията по стипендиите с председател Севим Али, взе своите решения за присъждане на годишни стипендии за 2015 г. Тези отличия се връчват ежегодно по повод 24 май – Деня на славянската писменост и култура. Целта е да се стимулира индивидуалното развитие на млади хора от региона, които със своя талант представят достойно общината на национално и международно ниво.

            Традиционно сред отличените ученици има възпитаник на I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище. Тази година той е Николай Танев Георгиев от VII б клас, на когото е присъдена годишна стипендия в област „Изкуство и култура“ в размер на две минимални работни заплати. През последните няколко години момчето е лауреат от много национални и международни форуми за млади изпълнители. Със своя певчески талант Николай е най-добрият посланик за родното училище, община Търговище и страната ни на европейски и световни сцени. Преди месец той се завърна от Испания с поредното престижно отличие от Международен фестивал „Орфей“ – втора награда.

            Ръководството и преподавателският екип на I ОУ поздравяват Николай Танев и му изказват благодарност за времето, през което, като възпитаник на ботевската институция, прославя нейното име. Ники, за I ОУ „Христо Ботев“ е привилегия да има ученици с твоята дарба! Успех в новите творчески предизвикателства, към които си се устремил!

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Постижения | Views: 667 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]