Home » 2016 » March » 21 » Ученици от I ОУ „Христо Ботев“ се запознават с китайското училище
11:51
Ученици от I ОУ „Христо Ботев“ се запознават с китайското училище

            На 18.03.2016 г. ученици от VIII б клас на I ОУ проведоха интересно учебно занятие по английски език, посветено на училищата и съвременния образователен модел в Китай.

            Осмокласниците станаха свидетели на мултимедийна презентация, представена от Линян Мън – преподавател по китайски език в I ОУ. Поканата към нея бе отправена от Д. Костова – ст. учител по английски език. Това бе занятие, което предостави възможност на учениците да упражняват целенасочено знанията и уменията си по английски език в диалог с Линян Мън.

            В хода на увлекателния разказ учениците получиха интригуваща и задълбочена информация за образованието в Китай, методите, прилагани в него, тенденциите в бъдещото му развитие. Сериозен интерес предизвикаха някои факти, които осмокласниците усилено дискутираха: за големия брой ученици в отделните паралелки, за строгия преподавателски подход в рамките на учебния процес, за изключително добрата му организация и високото ниво на дисциплина в китайските училища, за грижите, които младите хора полагат, да поддържат училищната база в изряден ред.

            Бяха осъществени адекватни асоциации със съвременния роден образователен модел. Темата породи разнообразни мнения и позиции, като аргументацията бе задълбочена и позоваваща се на учебната практика.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Дейности и инициативи | Views: 563 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]