Home » 2016 » Април » 28 » Ученици от I ОУ „Христо Ботев“ представят родното училище на чужд език
10:33
Ученици от I ОУ „Христо Ботев“ представят родното училище на чужд език

            На 27.04.2016 г. ученици от начален и прогимназиален етап на I ОУ „Христо Ботев“ участваха в инициативата „Представи своето училище на чужд език“. Тя е част от календарния план за отбелязване на 170-годишния юбилей от създаване на светското образование в гр. Търговище. На изявата присъстваха представители на Община Търговище и на ръководството на I ОУ, учители и ученици.

            В новата класна стая „Конфуций“ бе представена мултимедийна презентация на английски език, свързана с историята на първото светско училище в нашия град, създаването на I ОУ и първите учители, проправили пътя на образованието в едно от елитните учебни заведения в област Търговище.

            Изявата продължи с програма, която даде израз на знанията, способностите и талантите на ботевски възпитаници от II, III и IV клас. Те представиха песни на английски, немски и китайски език. Това са чуждите езици, които в момента се изучават в учебното заведение. Имаше и сантиментален ретроспективен момент с поглед към възрожденските традиции в изучаването на чужди езици и актуалните през тази епоха френски и руски език. Прозвучаха детски стихотворения на двата езика.

            Емоционалната изява завърши с викторина, посветена на емблематичното  събитие – 170 години от създаването на светското образование в родния ни град. Ботевските възпитаници показаха завидни познания по темата.

            Г-н Д. Алексиев – директор на I ОУ „Христо Ботев“ – поздрави участниците и преподавателите по чужди езици, работили върху реализацията на изявата. Пожела на ботевци да продължат да участват в предстоящите инициативи със същия ентусиазъм, защото познанието за историята на родното училище е пътят към постигане на бъдещи успехи.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ           


Галерия

Category: Дейности и инициативи | Views: 605 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]