Home » 2015 » May » 26 » Ученето сред природата – полезно и приятно за четвъртокласниците от I ОУ „Христо Ботев“ - Търговище
08:52
Ученето сред природата – полезно и приятно за четвъртокласниците от I ОУ „Христо Ботев“ - Търговище

            Продължават инициативите, свързани с един от приоритетите на I ОУ „Христо Ботев“ – да направим училищната среда по-привлекателна за младите хора, за да се повиши ефективността на учебния процес. В съответствие с тази цел, преподавателите от начален етап последователно, по випуски, изнасят обучителния процес сред природата – вдъхновяващо място за децата.

            В периода 15.05. – 18.05.2015 г. ученици от IV а, IV в и IV г клас бяха на "Зелено"  училище в гр. Трявна. Програмата „Слънце, поезия и възрожденска приказка“ с екскурзовод и аниматор Мая Гатева от „Евротурс – ВТ“ бе умело съчетание между знания и забавления с организираните посещения на исторически и архитектурни забележителности не само в града на занаятите и най-голямата школа по дърворезба, но и с екскурзия до гр. Габрово. Там децата разгледаха Планетариума, смяха се от сърце в Дома на хумора, обогатиха познанията си в Националния музей на образованието. Незабравими спомени ще запазят от историческия връх Шипка и разходката из Етнографския комплекс „Етъра“. Впечатли ги изображението на вечния символ – слънцето – в резбованите тавани на Даскаловата къща. Усетиха поетичния дух в  родната къща на Пенчо Славейков чрез поемата „Ралица“, чието име носеше и хотелът, в който бяха настанени малките гости на града.

            Детските впечатления от пребиваването в Трявна обобщи г-жа Л. Иванова – ст. учител в начален етап и класен ръководител на IV в клас: „Всеки ден тук възрожденският дух ни връщаше към незабравимото минало, което разпознавахме в часовниковата кула, гърбавото мостче и къщите, напомнящи за гордостта, че сме българи“.

            Очаквайте продължение на статиите, посветени на училището сред природата, с разказа за провеждането на инициативата в Хисаря!

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Дейности и инициативи | Views: 653 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]