Home » 2017 » May » 2 » Убедителна защита на ботевски проект на национално ниво
14:42
Убедителна защита на ботевски проект на национално ниво

       От 28 до 30 април 2017 г. град Сандански беше домакин на национален кръг от X Национална олимпиада по гражданско образование, която е юбилейна и събра 87 участници от цяла България в трите възрастови групи. I ОУ „Христо Ботев“ представи област Търговище на престижната образователна инициатива. Ученичките от VII клас Християна Калбурджиева и Радостина Богословова са авторският екип, създал проекта „В кошера“, достигнал до националния кръг.

       Целите на разработката са свързани с идеята да се представят полезните за здравето на човека пчелни продукти и да се предизвика интерес към по-честата им употреба; да се привлече вниманието на повече хора към здравословното хранене с пчелни продукти; да се предизвика любопитството на децата към света на пчелите.

       Пред националната комисия Християна Калбурджиева представя изключително убедително целите и същността на проекта, предизвиквайки възхищението и адмирациите на специалистите. Интересът към представянето и презентацията на ботевския проект е голям и той напълно заслужено е поставен на четвърто място в крайното класиране в конкуренция с 20 проекта от цялата страна, като само 0.5 точки не достигат за третата позиция във втора възрастова група /V - VIII клас/. Националната комисия присъжда 93 точки на проекта и второ място в междинното класиране, докато на областен кръг той е бил оценен едва с 80 точки /петнадесето място в първото междинно класиране/. Така силният ботевски проект успява да преобърне окончателните резултати, което е сериозен аргумент за стойността му.

       При интерпретирането на интересната идея ботевските възпитанички са разчитали на доказания професионализъм на г-жа Катерина Милева – преподавател по информационни технологии. Съвместната дейност на учител и ученици отново дава прекрасни резултати. Поздравления за целия екип!

       Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Постижения | Views: 871 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]