Home » 2017 » March » 2 » „Твоят час“ по немски език в I ОУ „Христо Ботев“
15:34
„Твоят час“ по немски език в I ОУ „Христо Ботев“

        Новият проект на МОН „Твоят час“ откри нови възможности за разнообразни идеи и дейности пред ученици и учители. Една от най-интригуващите форми в I ОУ „Христо Ботев“, сформирана в рамките на проекта, е клуб „Виртуално пътешествие до Германия“ с ръководител В. Жекова – ст. учител в прогимназиален етап. По време на учебните часове ученици от V и VI клас се забавляват, усвоявайки лексика и основни граматически правила от сложния немски език.

          Дейностите на клуба са ориентирани към ситуативни задачи, свързани с овладяване на ключови лексикални единици. Това се постига чрез теми, ориентирани към практическото приложение на лексикалните знания в ситуации, реализирани в различни пространства: посещение на голям търговски обект /Kaufland/, подготовка за отбелязване на празник /Коледа/, разходка сред природата през различните сезони /градски парк „Борово око“/, виртуално пътуване до Германия чрез географската карта в класната стая, интересен разговор с родители… Част от заниманията в часовете по немски език е и четенето на приказки и художествени текстове, които са подбрани с оглед формиране на важни правописни и лексикални познания.

          Любимите за участниците в клуба игрови ситуации предоставят възможност на учителя по-лесно да обясни необходимата лексика, свързана с конкретни дейности, които учениците осъществяват. По този начин за младите хора усвояването на немския език се превръща в чудесно пътешествие, наситено със забавления, а в съзнанието им остават спомени за вълнуващи мигове, споделени с любимия учител – г-жа Жекова!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Твоят час | Views: 817 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]