Home » 2015 » Юни » 3 » Тържество на изучаващите китайски език в I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище
10:09
Тържество на изучаващите китайски език в I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище

          На любимия детски празник – 1 юни, в кафе-театъра на ОНЧ „Напредък 1864“, се осъществи едно значимо събитие в живота на I ОУ „Христо Ботев“ – тържеството на нашите възпитаници, изучаващи за втора учебна година китайски език. 

          То беше инициирано от г-ца Мън и нейните ученици. В началото на концерта тя  отправи искрена благодарност към ръководството на I ОУ и представителите на родителската общност, чиито деца обучава. Преподавателката по китайски език поздрави своите ученици по случай Международния ден на детето 1 юни. 

          В концертната програма се включиха ученици от II до V клас, които представиха изпълнения на китайски език и традиционни за нацията танци. Ботевци пяха и танцуваха пред своите гости – училищното ръководство, експерти от РИО – Търговище, учители, родители, приятели. Китайското тържество се проведе със специалното участие на Карина Димова – индивидуален изпълнител към музикална школа „Ню войсис“ /вокален педагог Десислава Станкова/. Четвъртокласничката, която е възпитаничка на I ОУ „Христо Ботев“, възхити публиката с английска и китайска песен.

          В края на тържеството г-н Д. Алексиев – дирeктор на I ОУ, поздрави всички  участници и гости. Учениците на г-ца Мън получиха сертификати за преминатия курс на обучение по китайски език за начинаещи. В емоционалната атмосфера младата преподавателка прие много цветя и прегръдки от ученици и родители.

          Тази инициатива, посветена на съприкосновението с китайския език като сценична изява, ще остави незабравим спомен в детското съзнание. На техния празник децата сътвориха още един празник – на екзотичния китайски език!

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Дейности и инициативи | Views: 646 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]