Home » 2015 » March » 20 » ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖАВА: I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ С ДВА НАЦИОНАЛНИ КРЪГА НА ОЛИМПИАДАТА ПО ГЕОГРАФИЯ И ИКОНОМИКА
09:37
ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖАВА: I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ С ДВА НАЦИОНАЛНИ КРЪГА НА ОЛИМПИАДАТА ПО ГЕОГРАФИЯ И ИКОНОМИКА

          Една популярна реклама от близкото минало ни уверяваше, че традициите вече не са това, което са били. В I ОУ бихме добавили – зависи за какво става въпрос. Защото що се отнася до областта на географията, продължава дългогодишната традиция учениците ни да заемат първите места в областните и националните класации на олимпиадата.

          На проведения на 02.02.2015 г. областен кръг на форума най-значими постижения имат седмокласниците от I ОУ, които доминират изцяло над конкурентите си и са на първите десет места в областната класация. Безапелационен лидер е Кристиана Стефанова Герова, регистрирала бал 186 точки от максималните 200. Тя е одобрена от Националната комисия за участие в най-високия етап на олимпиадата, който ще се проведе от 02.05. до 03.05. 2015 г. в гр. Враца. Ученичката от I ОУ „Христо Ботев“ заема престижното осмо място в националната класация сред 31 седмокласници от цялата страна. Големият успех е постигнат със задълбочена и целенасочена подготовка в рамките на кръжок „Магелан“, където младите хора, изкушени от екзотичната привлекателност на географията, имат възможност да разгърнат потенциала си чрез различни форми при усвояване на сложната фактологична материя.

          В състезателна група VIII – X клас I ОУ също ще има свой представител на националния кръг. Това е осмокласничката Ива Момчилова, която попада в списъка с 34-ма ученици от страната, които ще се представят в гр. Враца. Постижението на ученичката е значимо, тъй като тя се състезава с по-големи конкуренти и успява да ги победи.

          За преподавателя на тези момичета – Царина Куюмджиева, отдавна не е тайна какъв е пътят към успеха. Тя е водена от една изпитана във времето максима, която внушава и на своите възпитаници: труд, труд, труд и… пак труд! За учителката е много важна мотивацията на младите хора да учат, а тя се постига с всеотдайност във всеки учебен час.

          Успех във Враца, Кристиана и Ива! Докажете, че в обществените науки ботевци са най-добри!

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Олимпиади и състезания | Views: 655 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]