Home » 2015 » Април » 27 » Топ 50 на най-добрите седмокласници по БЕЛ в България – на национален кръг в град Кърджали
10:10
Топ 50 на най-добрите седмокласници по БЕЛ в България – на национален кръг в град Кърджали

            Наричат Кърджали „столица на Източните Родопи“, „най-зеления град в България“, „най-слънчевия град“… Интересен факт е, че към момента тук се намира най-голямото училище в Южна България, в което се обучават 2500 ученици – СОУ „Петко Р. Славейков“.

            От 24.04. до 25.04.2015 г. привлекателният град беше домакин на висок образователен форум – националния кръг от Националната олимпиада по БЕЛ за VII клас. Най-заслужилите ученици и техните ръководители пристигнаха в Кърджали, за да участват в една престижна инициатива от сферата на образованието. Горди сме, че сред тях област Търговище и I ОУ „Христо Ботев“ имаха свой представител – Дариана Николаева Трифонова. Преподавателят, подготвил ученичката за участие в престижното образователно начинание, е Галина Станчева.

            Националният кръг на XXXIV-та Национална олимпиада по БЕЛ за VII клас бе открит с тържествена церемония в концертна зала на Дом на културата – Кърджали. С вълнуващ рецитал, музикални и танцови изпълнения възпитаници на СОУ „Йордан Йовков“ – домакин на престижния форум, поздравиха участниците в него. Поздравления към седмокласниците отправиха официалните гости – обществени личности и представители на МОН и РИО – Кърджали. Всички участници в събитието и техните ръководители получиха грамоти и пакет с образователни материали.

            На 25.04.15 г. в 9.00 ч. националният кръг стартира. В рамките на три астрономически часа участниците трябваше да се справят с много сложен тест от 30 въпроса със структуриран и свободен отговор и създаване на текст в жанра „отговор на литературен въпрос“: „Какво е отношението на пътеписеца към природата“ /Алеко Константинов, „До Чикаго и назад“/.

            Радващо е, че Дариана Трифонова е удовлетворена от своето участие в най-високия етап на най-престижната олимпиада. Под ръководството на Г. Станчева амбициозната ученичка осъществи стабилна подготовка, която й дава самочувствието да мисли, че се е справила успешно с изключително сложния формат. Момичето отдавна е приело като собствена максимата на преподавателя си: „Само големият труд е истинският и най-пряк път към успеха“, защото сега е моментът младият човек да развива способностите, които притежава.

            С нетърпение ще очакваме резултатите от националния кръг в рамките на 10 работни дни. Комисия от двама университетски преподаватели и един главен учител по БЕЛ от гр. Кърджали ще оценява писмените работи.

            Успех, Даре! I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище се гордее, че ти си в топ 50 на страната за VII клас по основната учебна дисциплина – български език и литература!

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Олимпиади и състезания | Views: 733 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]